Spelen en meer plezier

Meer plezier challenges

Hoe fijn zou het zijn als we allemaal wat meer blijdschap zouden voelen. Gewoon even je dagelijkse sleur loslaten en even in het moment zijn. Dat ene moment van blijdschap, van vrijheid en plezier.
Als kind gingen we dan spelen, iets maken, iets doen. Iets dat ons blij maakte. Waarom zijn we dat een beetje los gaan laten toen we ouder werden? Met dat we steeds volwassener zijn geworden veranderen onze dagelijkse activiteiten, naar meer:

– Huishoudelijke taken
– Werken
– Todo-lijstjes afwerken
– Rekeningen betalen
– Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en anderen

Soms zijn deze dagelijkse activiteiten zo tijdrovend, dat we onszelf helemaal geen tijd meer gunnen om iets leuks te doen waar je echt blij van wordt. Ik denk dat er altijd ruimte is voor tijd voor jezelf en echt plezier maken. Sommige dingen kun je zelfs combineren, zodat je zelfs tijdens dat saaie klusje toch nog dat beetje meer plezier voelt.

Een vriendin van mij deed altijd allerlei huishoudelijke taken met de muziek hard aan en maakte er een soort dansje van.
Dit zette mij aan het denken. Als we nu iedere dag dingen zouden doen die ons helpt meer blijdschap, rust, dankbaarheid of plezier te voelen. Hoe leuk zou dat zijn! Zo kwamen de challenges tot stand. Iedere week een ander thema en een andere challenge.

Deze week: Beachbody van binnen!!!

Doe je mee?

Deel ook je leukste, gekste of liefste challenge foto of video op Instagram en/ of Facebook met de hashtag #meerplezierchallenge

Afgelopen challenges: