Meer plezier challenge – Beach body, maar dan van binnenuit

O jeetje bijna zomer, dus nog even flink aan de bak in de sportschool. En de komende tijd alleen maar salades eten, want ja.. beach body! Toch? Maar komt echte schoonheid niet van binnen?

Er worden zoveel blogs en nieuwsberichten geschreven waarin verteld wordt op welke eigenschappen mannen en vrouwen vallen. Eigenlijk lees je steeds in die berichten dat juist de innerlijke kenmerken belangrijker zijn dan de lichamelijke kenmerken. Google even: ‘wat vinden vrouwen aantrekkelijk aan mannen’ en andersom… Wat je dan aan eigenschappen leest, zijn zoal: humor, uitstraling, zelfvertrouwen en spontaniteit.

Ik zeg hiermee niet dat je uiterlijk geen verschil maakt. Natuurlijk is uiterlijk ook belangrijk. Juist door een beetje aandacht aan je uiterlijk te besteden geeft je zelf ook net eventjes dat extra zelfvertrouwen. Dus vooral doorgaan in die sportschool! Sporten heeft overigens een stuk meer voordelen dan alleen werken aan je beach body.

Maar over sporten gaat deze challenge van de week nu even niet. Dat gaat juist om je goed van binnen voelen. Want je goed van binnen voelen, laat je er goed van buiten uitzien. Voel je zelfverzekerd en accepteer jezelf zoals je bent.

Probeer deze week deze oefeningen eens uit:

  •  Motivatie talk

  • Vertel jezelf iedere ochtend (en/ of avond) in de spiegel wat voor een topper je bent! Dat je er mag zijn en dat je genoeg bent. Op welke eigenschappen van jezelf ben je trots! Noem zowel uiterlijke als innerlijke eigenschappen. Het beste is om dit hardop tegen jezelf te zeggen.
  •  Vergeef jezelf

  • Als je tijdens de motivatie speech of op een ander moment merkt dat je een beetje wegzakt in negatieve dingen die je over jezelf ziet of die je gedaan hebt. Bedenk je dan: Het is oke! Je mag er zijn. Wat geweest is, is geweest en wat nog gaande is zal weer overwaaien. Wees niet te streng voor jezelf.
  •  Dankbaar zijn

  • Sta eens stil bij waar je dankbaar voor bent. Alleen al het nadenken hierover geeft een goed gevoel.
  •  Bedank jezelf

  • Er zijn elke dag zoveel dingen waar je jezelf voor kan bedanken. Dat je je zelf weer een goede maaltijd geeft. Dat je iets afgemaakt hebt of juist bent begonnen aan iets. Of eigenlijk al iets heel simpels, bedank jezelf voor het dat je er bent.

Eigenlijk zijn deze oefeningen altijd een goed idee om te doen. Misschien doe je dat altijd al. Voor anderen is dit misschien alleen even een reminder. Eigenlijk maakt het niet uit. Laten we deze week eens bewust zijn van je liefde voor jezelf. Het kan in ieder geval geen kwaad en wie weet kom je wel tot inzichten die je niet verwacht had. Het kan allemaal.

Geniet, vergeef en voel je dankbaar. Ik wens jullie een liefdevolle week toe.