boek lezen

Het boek dat mijn visie en inzicht op het leven veranderde

Iedereen heeft wel één of meerdere boeken waar je met een blij gevoel aan terug kan denken, een boek die je door een moeilijke periode heeft geholpen. Of zoals in mijn geval, een boek die mijn een andere visie gaf op mijn leven.

Het begon allemaal bij dit ene boek; Way of the peaceful warrior van Dan Millman. Laat ik je vertellen waarom juist dit boek mijn visie en kijk op het leven veranderde. Eigenlijk begon dit al voordat ik dit boek daadwerkelijk begon te lezen. Ik hoor je denken, hoe kan een boek een impact hebben zonder dat je hem nog hebt gelezen? Ik zal je het verhaal vertellen van hoe dit boek in mijn handen terecht gekomen is.

Ik was bij mijn moeder op bezoek en vroeg of mijn moeder nog een interessant boek had. Mijn moeder heeft namelijk een kast vol boeken over interessante onderwerpen. Die boeken over psychologie, geloof en esoterie. Mijn broertje kwam bijna meteen met dit boek aan. Zelf is hij totaal geen lezer, dus ik verbaasde me een beetje dat hij me dit boek voorstelde. Vervolgens verteld hij het verhaal hoe hij dit boek heeft gekregen. Het bleek dat een collega hem vertelde dat ze het gevoel had dat ze Rick (zo heet mijn broertje) dit boek moest geven. Waarop ze dit boek aan hem gaf. Echt een liefdevol gebaar en mooi moment. Het is bijzonder hoe deze vrouw meerdere levens, zonder die mensen daadwerkelijk te spreken, op een positieve wijze weet te beïnvloeden.

Ik ben niet de grootste boekenverslinder, maar dit boek heb ik in enkele dagen uitgelezen. Wat voor mij echt heel erg snel is. Het las zo vloeiend, dat ik op ten duur niet eens door had dat het in het Engels was geschreven. Het is een roman gebaseerd op de levenservaring van de schrijver zelf. Het staat vol met mooie wijsheden en heeft een duidelijke boodschap:

Where are you? Here
What time is it? Now
What are you? This moment

Deze quote vormt eigenlijk de kern van het verhaal. En nee, hiermee verklap ik je niet het verhaal, want het proces dat de hoofdrolspeler doormaakt en de leerervaringen die hij opdoet maken het verhaal.

Na het lezen van dit boek was mijn honger naar meer informatie en meer soortgelijke kennis gewekt. Ik ben me weer meer gaan inlezen in mindfulness en spiritualiteit. En ik ben gaan luisteren naar documentaires en video’s op YouTube. Dat is trouwens echt een dikke tip, want door alleen te luisteren naar documentaires en lezingen kon ik me ondertussen gewoon bezighouden met de dagelijkse dingen. Iedere dag leerde ik een beetje meer en tijdens dit leerproces merkte ik dat ik zelf begon te veranderen.

Ik voel me nu blijer, sterker en zelfverzekerder. Ik werd dankbaarder voor het leven en de natuur. Wat er waarschijnlijk aan heeft bijgedragen dat ik ben gestopt met het eten van vlees en vis. Dit gebeurde vrij natuurlijk en plotseling. Om die reden weet ik niet eens de exacte datum waarop mijn eerste dag als vegetariër begon. Ergens eind september 2016 geloof ik (ja, het is al wel weer eventjes geleden). Dat doet er eigenlijk ook helemaal niet toe.
Wat er wel toe doet is dat vanaf nu de recepten op allsummerdays geen vlees en vis meer zullen bevatten. Maar geen zorgen, de receptjes zullen meer dan genoeg eiwitten bevatten. Gek genoeg voel ik mij nu krachtiger en energieker in de sportschool dan voorheen. Dus dat is echt een super relax extraatje.

Trouwens het boek is ook verfilmt in 2006 en is te vinden op YouTube!

Echt ga hem kijken! Beter nog, lees het boek. De verfilming is echt goed, maar het boek lezen is toch een stuk bijzonderder. De route van hoe dit boek in mijn handen terecht kwam, de mooie boodschap in dit boek en wat dit alleen al voor mij heeft betekent maakt het alleen maar meer bijzonder. Ik hoop dat dit minstens hetzelfde voor jou gaat doen.

Love always!

2 thoughts on “Het boek dat mijn visie en inzicht op het leven veranderde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *