Meer plezier challenge – Blij in je (woon)kamer

Het is lente! Als je naar buiten kijkt en de natuur weer groen ziet worden en de bloemen weer ziet bloeien dan kan je daar alleen maar blij van worden, toch? Alles krijgt weer kleur en het zonnetje komt weer door. Laten we binnen een beetje aanpassen op het fijne van buiten deze week.

Tijdens deze challenge gaan we wat meer lente en zomer in huis brengen. Tijdens de lente komen de opruim en schoonmaakkriebels weer naar boven. Ideaal dus om het opfleuren juist nu te doen. Ik kan er echt van genieten als mijn huis weer een compleet andere inrichting heeft of als er weer flink is schoongemaakt. Dat geeft dan altijd zo’n nieuw, vrij en schoon gevoel. Superfijn want dat draagt weer bij aan dat beetje meer plezier. Tijdens deze challenge is het niet nodig om super rigoreus aan de slag te gaan, soms is een klein dingetje al voldoende om dat beetje extra blijheid te voelen.

De volgende stappen helpen je met deze challenge:

1. Kies je kamer

Je kunt ervoor kiezen om de kamer op te fleuren waar je het meest bent. Of juist de kamer die je het minst plezier geeft op dit moment. Of de kamer waar je je nu al wel gelukkig voelt, maar waarbij je voelt dat die wel een tikkeltje spring-cleaning kan gebruiken. Je mag natuurlijk ook meerdere ruimtes tegelijk lente-proof maken.

2. Intentie uitspreken

Het is goed om eens na te denken waar je echt blij van wordt. Voor iedereen is dit anders, daarom kan ik niet zeggen wat je precies moet doen om meer lente of zomer in huis te halen. Spreek eens uit welke kleuren je op dit moment echt trekken. Of de inrichting nog past bij wie jij op dit moment bent. Onze gedachten maken onze ervaringen, daarom is het goed om even in je kamer stil staan, om je heen te kijken en na te denken wat jou blij maakt. Tijdens het nadenken over wat je blij maakt en je de veranderingen in je hoofd werkelijkheid ziet worden merk je vaak al dat je enthousiaster en blijer wordt. En doordat je weet waar je blij van wordt, weet je ook waar je moet beginnen en hoeveel ervoor nodig is om dat beetje extra blijheid in je kamer toe te voegen. Door dit uit te spreken maak je nog meer tastbaar. Dit klinkt misschien een beetje zweverig, maar probeer het eens en bekijk voor jezelf hoe dat voelt en of dat bij je past.

3. Aan de slag

Nu je weet waar je blij van wordt kunnen we echt aan de slag. Het kan zijn dat het toevoegen van een bos bloemen in je favoriete kleuren je al helemaal blij maakt. Maar misschien heb jij iets meer nodig dan dat.

Ik zit momenteel een beetje in een ‘aardse’ periode. Dus aardse kleuren, bruintinten, zo min mogelijk plastic en meer plantjes in huis en dat soort dingen. Niet echt die frisse lente kleurtjes die je zou verwachten nu, maar ik wordt er wel blij van.

Foto van kruidenpotjes  Foto van nachtkastje met plantjesFoto van inrichting met kist

Hieronder staan mijn tips om meer lente in huis te halen. Misschien helpen ze je bij het verfrissen van je kamer, maar het belangrijkste is dat wat je doet past bij jou.

 

 1. – Bloemen en plantjes

 2. Dit is natuurlijk ieder moment van het jaar superfijn om in huis te hebben. Maar omdat buiten ook alles weer meer kleur krijgt, is het fijn om ook binnen meer te hebben. Een bos bloemen is mooi, maar ik wil zelf het liefste planten en bloemen die nog in de grond zitten. Van geplukte bloemen heb je minder lang plezier. Ook besteed ik juist meer aandacht aan plantjes, want die moet je onderhouden, water geven en liefde geven. Ik moet bij die vergelijking altijd denken aan deze quote van Buddha:
 3. – Meer licht

 4. Ik hou van lichte ruimtes. Die geven mij een vrij gevoel. In de lente wanneer de zon meer schijnt en het langer licht is valt dat nog meer op. Om dat lentegevoel in huis te hebben, helpt het om je kamer lichter te maken. Dit kan je doen met lichte accesoires, verlichting of een licht kleed op de vloer. Uiteindelijk gaat het erom dat het echt past bij jou op dit moment. Ik voel juist meer voor die aardse tinten nu, terwijl dat niet per sé heel licht is.
 5. Ohja en… misschien moet je de ramen nog even wassen. Het kan zo een hele poos geleden zijn dat mijn ramen zijn gewassen en wanneer ik ze dan weer gedaan heb, dan is het in huis ook weer een stuk lichter. Jep, zo lang kan het soms duren bij mij…
 6. – Meer kleur

 7. Een paar jaar terug had ik een vrij grijze periode. Bijna al mijn accesoires en meubels varieerden van wit tot zwart en allerlei grijstinten die daar tussenin zitten. Het had wel wat hoor, maar nu ik weer wat meer kleur heb toegevoegd, vind ik het huis toch wat meer leven. Je kan het natuurlijk ook zo gek maken als je zelf wilt. Van gekleurde accesoires tot een compleet nieuw geverfde muur.
 8. Mijn grijze periode (links 2015, rechts 2016)
 9. Woonkamer 2015 Woonkamer 2016
 10. Nu met wat meer kleur (1e foto 2016, 2e foto begin 2017, 3e foto nu)
 11. Woonkamer 2016 Woonkamer 2017 Woonkamer 2017
 12. Het grootste verschil tussen de twee foto’s uit 2017 is dat er een stuk minder in mijn woonkamer staat, dat komt voort uit een stukje zeg maar #eenbeetjeminimalisme. Wat ook prettig is met schoonmaken. En het zit ook een stuk relaxter aan tafel met deze stoelen in plaats van die plastic dingen.
 13. – Doe eens gek en verander de hele inrichting

 14. Misschien ben ik hier wel iets te overdreven in, maar ik verander gewoon regelmatig de inrichting van mijn huis compleet. Dan verander ik van slaapkamer, of ik verplaats mijn bank naar een andere muur. Het is maar net wat op dat moment goed voelt. Het kan maarzo een heel goed idee zijn om net dat beetje meer licht in je ruimte door te laten komen of om die nieuwe plant een goed plekje te geven.
 15. – Ohja en ook belangrijk: Het hoeft geen geld te kosten

 16. Misschien heb je zelf nog ergens een leuk vaasje liggen, of een leuk accesoire dat je heel blij maakt. Die kan je weer een nieuw leven geven in je kamer. Steentjes, schelpen, kiezels, zand kan je buiten vinden en in die vaas stoppen bijvoorbeeld. Juist die dingen die je zelf verzonnen hebt en gemaakt hebt kunnen je misschien nog wel de meeste blijdschap geven. Daar zit zorg en aandacht in.
 17. Pas geleden had ik een terracotta pot gekocht. Alleen vlak na aankoop liet ik hem per ongeluk kapot vallen bij de uitgang van de tuinland… In plaats van weg te gooien, heb ik het gewoon een nieuwe functie gegeven:
 18. Foto van inrichting
 19. I know, die plantjes zijn niet echt heeel zomers. Maar ik vind het wel tof dat ze nog leven en ze staan in leuke potjes. Dus ik heb ze laten staan zo.

Delen mag!

Inspireer anderen met jouw creatieve creaties en deel je nieuwe kamer, accesoires of lente in huis creatie op Facebook en Instagram. Voeg meteen even deze hashtag toe: #meerplezierchallenge