Turks brood met knoflook dip

Omdat brood de liefde van mijn leven is en ik er geen genoeg van kan krijgen sneak ik er regelmatig een broodmaaltijd in. Dit is niet alleen leuk voor de portemonnee het is ook lekker makkelijk.

Dit betekent natuurlijk niet dat we het houden bij een broodje pindakaas (als is dat natuurlijk gewoon heerlijk). Broodmaaltijden zijn er in vele varianten en dit is er één van. Dit gerechtje is heerlijk met een kom soep of een simpele salade.

Oke, eerlijk is eerlijk, je adem ruikt niet persé zo fris na het eten van knoflook, maar het is wel erg lekker! Neem gewoon een lekker kauwgompje of eet een beetje peterselie dat werkt echt goed tegen een knoflook adem. En misschien nog wel belangrijker, knoflook is hartstikke gezond voor je! Het is bijvoorbeeld supergoed voor je imuunsysteem en huid en wie wil er nou geen mooie stralende huid!?

Nodig (voor 3 personen)

  • 2 turkse broden
  • 300ML Mayonaise (of yogonaise)
  • 200ML Creme Fraiche
  • 3 teentjes verse knoflook
  • citroensap
  • Zout en peper

Hoe maak ik dit?:

  1. Houd van je broodjes!  
  2. Meng 200ML creme fraiche met ongeveer 300ML mayonaise (of yogonaise)
  3. Pers of snijd 3 knoflooktenen en doe deze erbij
  4. Voeg naar smaak wat zout en peper en citroensap toe (blijven proeven!)
  5. Stop de turkse broden een paar minuten in een oven van 200 C of leg ze even onder de grill zodat ze lekker een beetje krokant zijn.
  6. Verdeel de saus in kommetjes , breek het brood in grote stukken en dippen en smullen maar!

Echt lekker en makkelijk bij een soepje zoals deze:
Foto van knoflookdip maaltijd

Tip

Voeg een beetje bieslook of lente uitjes toe. Dat is niet alleen superlekker, dat ziet er ook nog feestelijker uit.