Afbeelding van kipwraps met spinazie

Kipwraps met spinazie

Hoeveel ideeën kun jij verzinnen die je met wraps kunt maken? Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken met het vullen van je wraps. Deze kipwraps met spinazie zijn bij mij altijd weer een wederkerend succes en dit kan je zowel als lunch of als avondmaaltijd serveren.

Wraps zijn zo gemakkelijk om te beleggen, want eigenlijk is alles wel mogelijk. Bijvoorbeeld met een beetje sla en kaas of vleeswaren, wraps met zalm, wraps met kipsaté of mijn persoonlijke favorietje: wraps met Nutella! Ja, het lijkt misschien een wat vreemde combinatie, maar zo enorm lekker op zijn tijd. Op de gezondere dagen kies ik het liefste voor kip met groente en al combinerend ontstond dit nieuw favorietje: kipwraps met spinazie!.

Naast dat dit heel lekker smaakt, is het ook nog voorzien van gezonde eiwitten, koolhydraten en vetten. Dit geeft mij de energie om een paar uur na het eten te shinen tijdens het sporten. Daarnaast zit spinazie bomvol magnesium, wat belangrijk is als je veel of intensief sport. Als je jezelf regelmatig betrapt op stijfe spieren, spierkrampen of heel veel behoefte aan chocola (dit bevat namelijk magnesium), dan zou het zomaar kunnen zijn dat je iets te kort komt van dit mineraal. Hoog tijd dus om dit weer aan te vullen. Ja, die nutella is nu wel weer verleidelijk hè? Wacht maar totdat je deze wraps eet, die zijn namelijk veel lekkerder!

Wat ik in de kipwraps met spinazie doe

Voor ongeveer drie wraps gebruik ik de volgende ingrediënten:

  • 3 wraps
  • 1 kipfilet
  • 2 handen met bladspinazie
  • 1 halve avocado
  • 2 theelepels tomatenpurree
  • 2 theelepels pesto
  • 3 theelepels zure room

Kruiden voor de kipfilet:

  • mespuntje Kurkuma
  • mespuntje Komijnzaad
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe je de wraps bereidt

  1. Snijd de kipfilet en kruid deze met zout, kurkuma en komijnzaad
  2. Bak de kipfilet in de olie gaar.
  3. Mix ondertussen de spinazie met avocado, tomatenpurree, pesto en zure room door elkaar
  4. Beleg de drie wraps met de mix van spinazie en vul deze aan met de kipfilet
  5. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Eigenlijk is die extra zout helemaal niet nodig, omdat de komijnzaad al heel wat smaak meegeeft.

Foto van Kipwraps met spinazie

Eetsmakelijk!

Variatie tip

Vervang de kipfilet eens voor gerookte kipfilet. Dit maakt het recept nog gemakkelijker en is nog idealer voor tijdens de lunch.

Je kunt ook een paar pijnboompitjes toevoegen aan je wrap voor net wat meer bite. Voor de ultieme smaak bak je deze de laatste paar minuutjes even mee met je kipfilet.